Ako moderný UX/UI dizajn ovplyvňuje konverzné sadzby vašej webovej stránky

Matúš Mužila - Tvorim weby ktoré predávajú

Moderný UX/UI dizajn je akoby tajný korenie, ktoré môže zmenuť celú chuť vášho digitálneho jedla

Predstavte si, že navštívite webstránku, ktorá vyzerá ako z iného storočia, s komplikovaným rozhraním, zlými farbami a textom, ktorý sa ťažko číta. Je veľmi pravdepodobné, že by ste sa na takúto stránku nepodívali podruhé

A to je presne bod, kde moderný UX/UI dizajn vstupuje do hry a hrá kľúčovú úlohu v tom, ako úspešne dokážete svojich návštevníkov premeniť na zákazníkov.

Soft Pink Mindsadsaimalist Marketing Funnel Graph Matúš Mužila - Weby ktoré predávajú

UX, čiže skúsenosť užívateľa a UI, čiže užívateľské rozhranie, sú dva komponenty, ktoré pracujú ruka v ruke na tom, aby poskytli užívateľovi nielen esteticky príjemný zážitok, ale aj funkcionalitu, ktorá je intuitívna a jednoduchá.

Predstavte si, že vaša webová stránka je ako butik v najlepšej obchodnej ulici. UX je spôsob, akým máte usporiadaný obchod – aký jednoducho sa zákazníci môžu pohybovať medzi regálmi, nájdu to, čo hľadajú, a dôverujú tomu miestu. UI potom predstavuje to, aké sú regály pekné, aké farby dominujú, ako sú oblečenia vyložené a ako priťahujú pozornosť.

Dobre navrhnutý UX/UI zvyšuje konverzné sadzby

dsadasdasdsadsadsadsadsadsad Matúš Mužila - Weby ktoré predávajú

Tým, že znižuje frustráciu užívateľov, zvyšuje dôveru v značku a zjednodušuje proces nákupu alebo iných akcií na stránke. Napríklad, jasne a atraktívne navrhnuté tlačidlo na volanie k akcii (CTA) môže výrazne zvýšiť pravdepodobnosť, že návštevník klikne a vykoná požadovanú akciu, ako je nákup produktu, registrácia na newsletter alebo stiahnutie e-knihy.

Povedzme, že vlastníte e-shop s oblečením. Používateľ, ktorý príde na vašu stránku, chce nájsť konkrétny typ odevu. Ak je navigácia vášho webu intuitívna, filtre sú ľahko dostupné a fungujú rýchlo, fotky sú kvalitné a popisy produktov sú jasné a informatívne, šance, že tento návštevník premeníte na zákazníka, sú vysoko nadpriemerné. Na druhej strane, ak je navigácia zmätočná, filtre nefungujú správne, a fotky sú rozmazané, pravdepodobne prídete o potenciálnych zákazníkov.